Perfiles más demandados en España

[ad_1]

Segons l’última Encuesta de Población Activa, al nostre país la tasca de parell es troba en un 13,3%. Encara que elevat encara, és 1,2 punts percentuals menors que la que mostrava en el trimestre anterior.

Sin embargo, paradójicamente, el 52,9% de los directores/as de recursos humanos del nostre país reconeix tenir problemes a l’hora de reclutar talent per a la seva companyia, percentatge que, si bé segueix sent molt alt, suposa un descens de 28 punts. porcentuals amb respecte a l’any anterior.

Y és que els ERTES, l’augment de la tasa de paro durant els mesos més durs de la pandèmia, les restriccions d’horaris i mobilitat, i la incertesa hicieron que cayesen les contractacions i que els candidats estuvien més disposats a moverse de sector oa treballar. exercint altres funcions o amb altres condicions. Aun així, en alguns àmbits siguen patents la dificultat per a casar l’oferta i la demanda de treball. Al nostre país, existeixen diversos sectors on reclutar candidats és especialment difícil, el que converteix aquests perfils en els professionals ideals per a les empreses.

En aquest context, Adecco, líder mundial en gestió de recursos humans, de la mà de la seva divisió Adecco Staffing (que ofereix solucions de treball temporal, selecció directa, RPO, estructuras onsite, formació i consultoria de RRHH) vol mostrar quins sectors d’activitat estan buscant candidats de forma més intensa en cada autonomia i lo presenta en el seu Informe Adecco sobre Perfiles més demandats.

Si bé cada comunitat autònoma té les seves peculiaritats, hi ha certs perfils que es veuen més afectats per aquesta escasez a nivell general a tot el país. Es el caso de los/as profesionales del ámbito IT (que llevan años siendo los puestos más difíciles de cubrir).

També del personal sanitari (si bé sempre han estat professionals molt buscats, amb l’estall de la crisi sanitària més demandats que mai a qualsevol nivell: auxiliars, DUES, médicos/as, tècnics/as de laboratori en la part de Lifescience…) .

És el cas dels perfils tècnics i/o amb titulació de FP associats al desenvolupament de la Industria y la Construcción como electromecánicos/as, carretilleros/as, soldados/as, oficios, encofradores/as, ferrallistas, albañiles, operarios/as para el sector de l’alimentació, tècnics/as de qualitat i de manteniment.

También, para perfiles cualificados asociados al desarrollo de los Servicios como comerciales y administrativos/as con idiomas, teleoperadores/as, y personal de hostelería (este mismo verano pudo versar la falta de personal cualificado para cubrir la alta demanda de puestos que la campaña de verano trajo associat); i també, en general, enginyers/as. De fet, molts d’aquests perfils gaudeixen del que tècnicament es denomina ple ocupació.

Detrás d’aquesta carencia existeixen diverses raons que expliquen la situació i que tenen diferent origen i àmbit d’actuació. Per exemple, l’escapament de perfils qualificats i bé formats en certs àmbits (la Formació Professional té una alta demanda, molt per sobre de l’oferta existent, per exemple i ja és més sol·licitada a les ofertes d’ocupació que a les titulacions universitàries, o de los perfiles tecnológicos, en continuo cambio y sin suficientes titulados para cubrir la demanda del mercado), los turnos cambiantes para determinados puestos, el dominio de idiomas -cada vez más se solicita el conocimiento de una tercera lengua-, la búsqueda de candidatos muy especializados. , i els salaris poc competitius en algunes regions i per a posicions concretes, així com la falta de relleu generacional en sectors com l’agrari o la construcció, que no han sabut presentar-se com prou atractius per a les noves generacions, estan provocant aquesta escassetat de talent que en algunas autonomias es crítica.

Si parla de sectors concrets, sense duda, l’hosteleria, la Sanitat, logística i transport, distribució i retail, el sector agroalimentari, el sector TIC, aeroports i ports en determinades regions, la banca, l’àrea comercial, l’automoció, el sector de Contact Center… estan demandant mà d’obra en aquests moments.

En aquest context, per a totes aquelles persones que estan plantant-se al seu futur laboral, així com per a aquelles en situació de treball que volen reorientar la seva carrera professional, en aquest informe trobarà aquelles perfils que les empreses necessiten incorporar, la majoria de les quals gaudeixen de ple. ocupació o tenen un índex d’inserció laboral molt elevat. Son els perfils que més estan demandant les empreses en aquests moments de manera més urgent i amb major volum de demanda.

Los perfiles con más tirón por CC.AA.
Com ja s’ha mencionat, existeixen professions que gaudeixen d’una alta demanda a la majoria de regions del nostre país com els perfils sanitaris, professionals del sector IT, tècnics/as de mantenimiento, personal de hosteleria, operarios/as (industrials, agrarios) o manipuladors/as de alimentos.

Sense embargo, existeixen autonomias amb característiques pròpies en la demanda i contractació de la diferència del resta. Es el caso de Galicia, donde uno de los perfiles más demandados es el de estibador/ao el caso de Aragón donde existe una alta demanda de operarios/as tanto industriales como agrarios. Lo mismo sucede con Canarias donde el personal de handling del sector aeroportuario o los conductores/as son una de las profesiones estrella mientras que en la Comunidad Valenciana despunta la demanda de tecnologías, técnicos de calidad o comerciales con idiomas.

En Balears destacan els especialistes en l’experiència del client o els administratius amb idiomes mentre que a la Comunitat de Madrid sobresalen els tècnics de prevenció de riscos laborals i a Cantàbria els administratius amb idiomes. A La Rioja els conductors/as son dels més sol·licitats, a Asturias els teleoperadors/as i a Castella i Lleó els tècnics de qualitat.

En la Región de Murcia, País Vasco, Navarra y la Comunidad Valenciana se demandan ingenieros/as mientras el perfil de soldador/a es muy demandando a Aragón, Castilla La Mancha, Extremadura y País Vasco.

[ad_2]

Artículo anterior

Las ventajas de utilizar llantas de aluminio en el vehículo, por Todo Llantas Shop

Artículo siguiente

La historia y orígenes del polígrafo

Entradas relacionadas