La pandemia empodera a los profesionales del control de gestión en las empresas


El congrés Controller Centricity Live 2021, esdeveniment anual que organitza cada any Global Chartered Controller Institute (GCCI), ha analitzat els dos grans retos que tenen per delant els professionals del control de gestió. La cita virtual en streaming coordinada des de la Torre Iberdrola de Bilbao ha posat el focus en la necessitat d’integrar l’economia ‘verde’ a les empreses i impulsar els processos de digitalització amb l’ús d’eines avançades per a la gestió de les dates.

Isabel Aguilera, consellera i directiva d’empreses vinculades al sector tecnològic com Google o General Electric, ha assegurat que hi ha que acostumbrarse a viure en un entorn d’incertidumbre prestant atenció a la cibervulnerabilitat, el canvi climàtic o la pobresa extrema i fent-los front incorporant tecnologia defensiva en la intel·ligència artificial. Ha animat als controladors a valorar l’error des d’una perspectiva positiva per al qual el talent no s’escapi.

Crecer sí, pero respetando lo ‘verde’
El panell sobre economia ‘verde’ ha col·locat la sostenibilitat com un dels aspectes més valorats pels inversors. Según Mónica Oviedo, responsable d’aquesta àrea al Grup Iberdrola, “el compliment dels objectius de desenvolupament sostenible ha de situar-se al més alt nivell de l’empresa”. Per la seva part, Antonio Fernández, director financer de Greenalia, assegura que és de la seva importància que a un dia d’avui, cap companyia pot presentar un pla estratègic o de resultats financers sense mesures d’aquest tipus. Un ejemplo es el Proyecto Impacto Positivo de Estrella Galicia, presentat pel seu director de Control de Gestió, David Díez. Aquest pla inclou accions com la recuperació de plantacions de lúpulo en el territori o la cerveza de bodega distribuïda a barres i establiments sense cap tipus d’envàs, que estan obtenint una excel·lent acogida.

Controlador, cada vegada més imprescindible
Però la conclusió més rellevant del congrés és l’empoderament actual dels controladors. Per a Benigno Prieto, soci de KPMG Espanya, aquesta figura té molt que dir en el canvi de visió empresarial i en la reinvenció dels negocis a causa del coronavirus. Així sí, es van a exigir més visió estratègica, capacitat d’adaptació i automatització dels processos.

Vicente del Bosque, liderazgo emocional
La necessitat de desenvolupar habilitats personals és un altre factor essencial. Vicente del Bosque, l’exentrenador de la Selecció Espanyola de Futbol, ​​ha incitat als Controllers a mitjà en l’organització per generar un clima laboral saludable, per ser el primer peldaño per assolir l’èxit. Entre els principals valors d’un entrenador, que es poden aplicar a aquesta professió, destaca la capacitat de diàleg, serà observador i, sobre tot, respetós. També ha subrayat la importància d’acompanyar el lideratge de qualitats com la fidelitat, l’equilibri emocional, el sentiment de pertenència a l’equip i la capacitat de saber gestionar les victòries i les derrotes. “Creo en un liderazgo afable, emocional y compartido. Se ha passat el temps de la bronca ”.

Artículo anterior

El jamón de bellota 100% ibérico de Mundo Ibéricos a Domicilio, una fuente de beneficios para la salud

Artículo siguiente

El concepto de Economía Circular Inclusiva es promovido por la organización Vivva

Entradas relacionadas