La Junta contará con los arquitectos para la figura del agente rehabilitador y oficinas de rehabilitación


El Govern regional contarà amb la participació del Col·legi Oficial d’Arquitectes en el desenvolupament de les figures de l’agent rehabilitador i les oficines de rehabilitació per a la gestió dels fons Next Generation.

Així ho ha destacat la directora general de Vivienda, Inés Sandoval, que avui quan es commemora el Dia Mundial de l’Arquitectura, ha mantingut una reunió amb la decana del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Castila-La Mancha (COACM), Elena Guijarro.

“Nosaltres parecía imprescindible mantener hoy una reunión con Inés Sandoval, directora general de la Vivienda, quan el lema del Dia Mundial de l’Arquitectura és ‘Ahora lo hacemos posible’, referit a la iniciativa de millorar la qualitat del nostre parc de vivendes de la la mà de la gran oportunitat que en aquest sentit ens ofereix els fons Next Generation. Des del COACM insistim sempre, en perfecta sintonia amb la Conselleria de Foment, en què el debem posar el focus no només en la rehabilitació energètica, en busca d’una rehabilitació. integral, paliando ahora que disponemos de los fondos, de todas las deficiencias en nuestro parque de viviendas. Estamos ante una ocasión única, y ante la obligación de, desde la colaboración institucional, propiciar que los fondos lleguen a todos los ciudadanos “, va decidir aquesta demà Elena Guijarro durant la reunió.

En aquest context, Sandoval ha destacat que “des del Govern regional vamos a contar amb els col·legis professionals, com el Col·legi Professional d’Arquitectes de Castella-la Manxa, amb l’objectiu clar d’implementar models de ‘llave en mano’ a través de dos figures que van a ser essencials, per un costat, les oficines de rehabilitació i, per un altre costat, els agents de rehabilitació ja que van a ser qui es carregaran de tota la càrrega administrativa inclosa de la realització del propi projecte i l’execució de les obres “.

La directora general de Vivienda ha assegurat que “en els propers mesos tindrem un reto que abordarà impressionant, una de les majors inversions que vamos a tenir a la regió, ja que arribem a 48 milions d’euros per a la rehabilitació de vivendes i aquí el Col·legi de Arquitectos de Castilla-La Mancha va a jugar un paper essencial “.

Inés Sandoval ha enregistrat que, com ja apuntava el conseller de Foment, Nacho Hernando, “tenim que fer que aquests fons portin al bolsillo de la ciutat de forma àgil, sencilla i cantant abans, i per a això, debem romper amb tots els laberints burocràtics que no podem trobar i implementar models de gestió que siguin àgils i senzills de manera que la càrrega administrativa no es recaigui en cap cas a la ciutat “.

Día Mundial de l’Arquitectura
A més, la directora general ha posat l’accent en la commemoració del Dia de l’Arquitectura i ha agradat a COACM “el seu compromís per treballar el codi amb el codi amb la Conselleria de Foment en la consecució d’uns objectius que compartim, com es garanteix el dret de tota la ciutadania a gaudir de vivendes dignes i adequades que compliran amb tots els paràmetres d’habitabilitat, salubritat i seguretat “.

Artículo anterior

Un nuevo directorio de abogados que contribuye en la consecución de clientes y en la gestión y administración del despacho de la mano de Consulta tu Abogado

Artículo siguiente

El sector del transporte unipersonal, revolucionado por el patinete eléctrico, por SABWAY

Entradas relacionadas