Guía para la limpieza y mantenimiento de empresas y locales, POR JOCORDÁN


 • ¿Cómo elegir una empresa de limpieza?
 • ¿Qué tipos de limpieza son posibles?
 • ¿Qué máquinas se utilizan para la limpieza?
 • ¿Cuáles son los protocolos de limpieza en las zonas sensibles?

JOCORDÁN una de les millors empreses de limpieza, ofereix totes les respostes detallades en aquest article complet de limpieza professional, junt amb consells que ajudaran a seleccionar les millors opcions segons cada necessitat.

¿Cómo elegir una empresa de limpieza?

La limpieza de oficinas es una necesidad para los centros de negocios y edificios corporativos. Aunque la empresa no reciba clientes, és essencial garantir que els empleats tenien un lloc de treball net.

Sin embargo, puede ser complicado organizar la limpieza y el mantenimiento de las oficinas comerciales en la propia empresa. Per això es prefereix contratar una empresa de limpieza. Pero, ¿Cómo se elige?

Per elegir l’empresa de limpieza adequada, s’utilitzen 5 criteris que tenen en compte tots els aspectes implicats:

 • Elegir una empresa local: Los gastos de desplazamiento del personal de limpieza no corren a cargo de la empresa usuaria. Sense embargament, es reflectirà necessàriament en el servei global.
 • Elegir un proveïdor de serveis del tamany i servei adequat: ¿Quants empleats hi ha contractats? ¿Què equips i productes de limpieza s’utilitzen? ¿Se requiere una limpieza específica?
 • Comprobar la reputació de l’empresa de limpieza amb empreses veïnes o a Internet per evitar qualsevol inconvenient.
 • Comprobar las etiquetes i certificacions del proveïdor de serveis.
 • Comparar els preus en relació amb el servei sol·licitat amb altres empreses del sector.

¿Què fa una empresa de limpieza?

Las empresas de limpieza ofrecen una amplia gama de servicios. Aquests van des de la limpieza de oficinas, la limpieza tras una obra, limpieza de cristales y la limpieza de garajes, etc.

Els serveis es dirigeixen tant a particulars com a tot tipus d’empreses o comunitats (hospitals, col·legis, etc.). Sense embargament, poden exigir certificacions específiques per treballar en els sectors mèdics i alimentaris.

¿Per què utilitzar una empresa de limpieza per a oficines?

Utilitzar una empresa de limpieza per al manteniment de les instal·lacions té diverses ventasses:

 • Beneficiar-se d’una mirada professional i d’un servei adaptat a les necessitats de l’empresa usuària, fins i tot en el cas d’una limpieza específica.
 • Garantir que la limpieza es compleix amb les normes i obligacions.
 • Beneficiar-se dels equips i productes de limpieza de qualitat subministrats pel proveïdor de serveis.
 • Ahorrar temps delegant l’organització i la logística de la limpieza als professionals.

El paper dels limpiadors: ¿per què és tan important?

El personal de les empreses de limpieza està específicament format per a limpiar qualsevol superfície: suels de qualsevol tipus, limpieza d’oficines i instal·lacions sanitàries, equips electrònics, superfícies de vidre, etc. I saben manipular els equips i productes de limpieza amb total seguretat.

Los servicios que ofrecen las empresas de limpieza profesional abarca una amplia gama de servicios, cada uno con sus propias especificidades:

Manual de Limpieza: Se refiere a todas las tareas de limpieza que no se realizan con una máquina, sino solo con la intervención humana: limpieza de suelos, superficies planas, etc. etc.) y suelos poco o moderadamente sucios que no requieren un fregado exhaustivo.

Lavat amb fregadora: La fregadora és una màquina per a la limpieza i pulido de suelos. Gràcies als dos dipòsits ja el sistema d’aspiració, lava i seca en una sola passada. Les tres funcions son:

 • Limpieza en húmedo
 • Raspado y desengrasado gràcies al cepillo accionat per un motor elèctric
 • Aspirar la superfície per l’acció d’una bomba motoritzada i recoger l’aigua sucia en un dipòsit.

Debido al tamaño, la fregadora se reserva para grandes superficies con poco desorden. També és útil per als suels que han de rentar amb freqüència.

Lavado de alfombras: Las alfombras son superficies que acumulan polvo y suciedad. Requiren una limpieza específica cada 6 mesos, utilitzant productes especialment adaptats a les alfombras.

Limpieza a alta presión o vapor: La limpieza a alta presión se basa en la presión y el volumen de agua. Utilitzeu per eliminar ràpidament les manques difícils de grans superfícies. Només per a ús en exteriors o en entorns on l’aigua flueix fàcilment. La limpieza a vapor es ideal para limpiar y desinfectar superficies. El vapor no només afloja la sucietat, sinó que també elimina els gèrmens i les bacteries. Està especialment recomanat per a l’acer inoxidable, però també per a la limpieza d’entorns en els que la higiene és essencial (medicina, escoles, restaurants, piscines, etc.).

Altres serveis preferits per les empreses

Les empreses de limpieza també poden oferir serveis addicionals molt útils per a les empreses, com:

 • Gestió de la classificació selectiva: proporcionant o reconeixent els residus reciclables (paper, cartó, vasos, botelles de plàstic, etc.).
 • Creació de fulles informatives per explicar el funcionament de la limpieza i les normes a seguir (rentat de mans, procediment en cas d’epidèmia, etc.)

¿Per què és important la limpieza de les oficines?

Las empresas están obligadas a poner a disposición de los empleados, oficinas y locales una exhaustiva limpieza que cumplen las normas de higiene y sanidad.

Hay que tener en cuenta que trabajar en un entorno limpio y ordenado mejora enormement la qualitat de la vida en el treball i, per tant, la productivitat dels empleats.

¿Cómo se puede organizar para evitar que la limpieza afecte al negocio y al personal?

Aunque es importante mantener el lugar de trabajo limpio para la comodidad de los empleados, també és important pensar en els millors moments per netejar l’oficina o el local comercial.

Per exemple, és important evitar interrompre la productivitat dels empleats amb el ruït de l’aspiradora. Asimismo, la limpieza en húmedo de los suelos ha de realizarse fuera de las horas de presencia de los clientes.

Per tant, és aconsellable reservar la limpieza intrusiva per a les hores de menor afluència (abans o després de la jornada laboral).

Els diferents tipus de limpieza i ubicacions

Limpieza d’oficines i empreses: La limpieza de oficinas abarca una amplia gama de servicios diferentes y complementarios. Des de la limpieza de suelos y el desempolvado de oficinas y equipos informáticos, fins al vaciat de cubs de basura i el rentat de condícies i zones comunes.

Limpieza de espacios compartidos o de coworking: El coworking, o treball en un espai compartit, està en auge. Entre 2017 i 2020, el nombre d’aquests espais s’ha triplicat. Un espai de coworking requereix el mateix manteniment que les oficines estàndard, però exigeix ​​un servei més flexible (horaris, serveis, etc.), ja que les oficines no s’ocupen totes amb la mateixa freqüència. Si la limpieza té que hacerse en horarios escalonados (noche o fin de semana), això pot repercutir en el cost del servei.

Limpieza industrial: Se refiere a grandes superficies y almacenes, inclou la limpieza de suelos y paramentos verticales (paredes), així com la higiene de totes les superfícies en contacte amb les mans, encimeres, escriptors, ascensors, i ventanes.

Limpieza de ventanas: La limpieza de ventanas interiores y exteriores és una part important de la limpieza professional, que requereix tècniques específiques i aporta un gran valor afegit.

No totes les empreses de limpieza utilitzen la mateixa tècnica per a la limpieza de ventanas:

 • La limpieza clásica se realiza con agua y un limpiacristales especial (desengrasante, limpiador, pulidor)
 • La limpieza con agua por ósmosis, muy ecológica, utiliza únicamente agua ultrapura que, supuestamente, no deja ninguna película grasa en los cristales.

Les empreses de limpieza signen els següents passos:

 • Limpiar el polvo del marc i el vidre amb un pa o un cepillo.
 • Humectació i aplicació del detergent amb una màquina humectadora
 • Raspado mitjançant la superposició de les tirades amb l’escobilla de goma.
 • Pulir amb un pa adequat.

La limpieza es pot realitzar de diferents maneres en funció de l’alçada de les ventanes:

 • En el suelo si las ventanas están a nivel del suelo o son accesibles con una pértiga telescópica;
 • Con un andamio;
 • Per cuerda.

¿Per què recurrir a especialistes en limpieza de cristales?

La limpieza de ventanas requiere equipos especiales, como andamios, cuerdas o plataformas aéreas, si las ventanas que hay que limpiar son altas o de difícil acceso.

Esta limpieza tan técnica conlleva varios riesgos: peligro de caída, rotura de cristales frágiles, etc.

Las empresas de limpiezas con empleados formados en limpieza de cristales dominan les normes de seguretat i les tècniques de limpieza. Son rápidos y eficaces.

Hay que tener en cuenta que no todas las empresas de limpieza están equipadas con el equipo o los conocimientos necesarios para la limpieza de ventanas, especialment en el cas dels edificis alts.

Per últim, les empreses de limpieza professional ofereixen una activitat molt tècnica que ha de seguir una sèrie de protocols i normes. Per elegir el proveïdor de serveis, els mètodes i equips de manteniment adequats, hi ha que definir cuidadosament les necessitats en funció de l’àrea d’experiència.

Artículo anterior

El nuevo deporte de moda en Perchel: ¿Qué es el fitboxing?

Artículo siguiente

Las 4 claves para el éxito de una campaña publicitaria según la especialista en Facebook Ads de 3G Social Media, Gemma Giménez

Entradas relacionadas