Empleabilidad sostenible para la reinvención profesional en tiempos inciertos


En el marc de EAE On session, EAE Business School va organitzar una sessió en línia a la que es profunditza en el concepte i l’entorn necessari per a “una empleabilitat sostenible” com a clau per a la reinvenció professional, una actuació constant en el mercat professional actual i de futur. La sessió està moderada per Pilar Llácer, professora i directora d’investigació del Work of the Future Center de EAE Business School. Llàcer va arrencar l’encontre animant a l’audiència a ser capaç “de ver dónde está el empleo y, desde allí, orientar totes les capacitats, funcions i competències a la nostra àrea de treball”.

Gloria Lomana, presidenta de 50 & 50 GL, alentó a seguir lluitant per aconseguir “la corresponsabilitat laboral i personal”, ja que del contrari conlleva “treballs més precaris i menys promoció professional" per a la dona. Asimisme, va destacar la ventaja de la dona en la gestió de les emocions. “ Siempre es va decidir que les emocions eren la debilitat de la dona i ara son la seva gran fortalesa: la seva empatia, la seva forma de comunicar-se o la seva cercanía son una oportunitat.

El vicepresident de la Confederació Espanyola d’Associacions de Joves Empresaris – Ceaje, Antonio Magraner, señaló "que tenemos un problema estructural en cuanto al mercado laboral, incluso en una época de bonanza no tenemos datos positivos”. Sin embargo, Magraner destacà que el treball per compte pròpia mar “una alternativa real” i la importància de “les aliances públiques privades ”.

En aquesta línia, Federico Buyolo García, director adjunt del Gabinet del Ministeri d'Educació i Formació Professional, va defensar una “una educació per competències” i “liderar per saber impactar”. “Som completament híbrids: diferents sectors, àmbits, talents, creativitat i lideratge fonamentals. Construir una societat de valors i creure en ello ”, va agregar.

Por su parte, Angel Sáenz de Cenzano, country manager de LinkedIn per a Espanya i Portugal, hizo referencia a la actual situación como consecuencia de la Covid- 19, en la que es redueix “el concepte antic del presencialisme laboral que impactava molt en la no corresponabilitat”. Sáenz de Cenzano va indicar que el 40% de les empreses seran externes el 2024. “Els ciclos son més corts, hi ha més canvis, generen més oportunitats, encara que amb més risc, pel que el context de la reinvenció professional és molt important ”, Apuntó.

Per últim, Manuel Pimentel, assessor Baker Mcckenzie, va gravar també que la reinvenció ha de ser “constant” per adaptar-se a la demanda. “Es más difícil cuando tienen una edad, el ciclo se acorta, hay miedo”, va dir.

Aquí es pot visualitzar la sessió

Artículo anterior

La imprenta online Campoamor refuerza su transformación digital

Artículo siguiente

Experto en estrategia digital Andalucía

Entradas relacionadas