AMEDNA reúne a 12 empresas y entidades para compartir buenas prácticas en conciliación laboral, familiar y corresponsabilidad

[ad_1]

La sede de la Confederación de Empresarios de Navarra ha acogido este miércoles la celebración de una mesa de trabajo impulsada por la Asociación de Mujeres Empresarias y Directivas de Navarra (AMEDNA) per conèixer i intercambiar bones pràctiques en matèria de conciliació.

Aquesta taula de treball ha estat presidida per Cristina Sotro, presidenta d’AMEDNA i Izaskun Goñi, directora general de Política d’Empresa, Projecció Internacional i Treball i han participat en un total de 12 empreses o entitats empresarials com Geea Geólogos, Atecna, Gesinor Servicio de Prevención. , Pauma, Geoalcali, Gesport Gestión Deportiva, Cocemfe Navarra, Pyramide Asesores, Confederación Empresarial Navarra, Instituto Técnico Cuatrovientos, Guillén Obras y Proyectos y Acciona Generación Energías Renovables.

Esta taula de treball es realitza dins del projecte Sello Reconcilia, i segons ha assegurat el gerent d’AMEDNA, Susana Labiano es tracta d’una acció “molt valiosa en aras al desenvolupament i ampliació dels respectius plans de conciliació d’aquestes organitzacions”.

Cristina Sotro ha donat la benvinguda a totes les empreses participants destacant els beneficis del programa Reconcilia i les bones pràctiques que a través del mateix es generen.

Izaskun Goñi directora general de Política Empresarial, Projecció Internacional i Treball del Govern de Navarra, ha assenyalat per la seva part que el temps que es dedica a aquest tipus d’accions a favor de la conciliació amb una “inversió empresarial” i ha registrat el nombre. de persones que s’han beneficiat a Navarra d’aquest Sello Reconcilia supera les 13.000 persones, amb 120 companyies que ja han participat i altres 10 que s’incorporen en aquesta edició del projecte de Sello Reconcilia 2021.

Goñi ha reconegut que encara queda molt treball per aconseguir que totes les empreses implanten aquestes polítiques i mesures tan importants no només per promoure la igualtat a totes les organitzacions sinó per a la millora de la competitivitat i per oferir qualitat de vida als/as treballadors/es. com. En aquest sentit s’ha assenyalat que les empreses Reconcilia son empreses avançades que han de servir de referent per a totes. La directora general ha insistit en aquest àmbit de la conciliació laboral també contribueix a Navarra sea atractiva per a les empreses i ha registrat que l’executiu Foral està recolzant el projecte del Sello Reconcilia necessari per al teixit empresarial i per a tota la societat en la que repercutir directament. Més de 13.000 treballadors/as pertinents a les empreses. Reconciliació s’estan beneficiant actualment de les polítiques i mesures impulsades pel programa.

Durant la taula de treball s’han exposat algunes de les inquietuds i aportacions de les empreses participants com a tenir en compte l’aspecte de la conciliació i la benestar de la plantilla a l’hora de dissenyar nous espais de treball o reformar els existents. Otra de les aportacions positivas venen de que existeix una major flexibilització mantenint la presència a les hores marcades per l’empresa, o la flexibilitat de les vacances a les empreses adaptades a les necessitats dels/as treballadors/as. També s’ha analitzat altres possibles mesures com la setmana laboral compromesa i la possibilitat de que el temps de desplaçament fins al lloc del treball sea comptabilitzat com a jornada laboral, inclou assegurances mèdiques o una borsa d’hores per a consultes mèdiques pròpies o de fills i ascendents de primer grau per consanguinitat o afinitat, durant 20 hores a l’any.

Susana Labiano ha destacat algunes de les pràctiques més novedoses en matèria de conciliació que s’han implantat les empreses reconcilia i ha anunciat que l’associació ha previst realitzar una sèrie d’accions per impulsar la Red de les empreses reconcilia amb el fin de sensibilitzar a altres empreses i també destacar les seves bones pràctiques. “Son pràctiques que no requereixen a vegades cap inversió econòmica i que redundan en la productivitat i milloren el clima laboral a les empreses que les duen a terme”. “En la taula de treball s’ha posat en comú que les empreses han pogut comprovar com cada vegada més les plantilles valoran aquest tipus de mesures”, ha assegurat Labiano.

[ad_2]

Salir de la versión móvil