40 jóvenes de Barcelona se preparan en hostelería de la mano de Fundación Mahou San Miguel


Comença la segona edició del curs de Grau Mitjà Dual en Serveis de Restauració en el Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona, ​​(EHTB), un itinerari formatiu emmarcat dins del programa social de formació per a l’ocupació Creamos Oportunidades en Hostelería y Turismo, de Fundació Mahou San Miguel.

Amb una duració de dos cursos, el programa combina la formació teòrica en el centre educatiu amb pràctiques reals en establiments col·laboradors de Mahou San Miguel a la Ciutat Condal, de manera que els participants poden conèixer de primera mà les necessitats actuals del mercat laboral. En aquest segon any, el programa acoge a un total de 40 joves, 25 nous alumnes per al primer curs i 13 que va començar l’any passat.

A lo largo de estos dos años, y de nuevo de forma presencial, los alumnos van a recibir la más exclusiva e innovadora formación en hostelería, combinant l’ensenyament oficial que requereix el Grau Mitjà amb una formació complementària que s’amplia amb aprenentatges addicionals propis de Creamos Oportunidades. Entre ells destacant masterclass en temes específics com a Cultura Cervecera, que contempla tant l’elaboració i estils de cerveza com el tiratge, maridatge i la cocteleria amb aquesta bebida, a més de visites a la fàbrica de Mahou San Miguel a Lleida. També inclou sessions en competències transversals a través de tallers de comunicació, desenvolupament i marca personal, gestió d’emocions o idiomes, entre altres.

A més, els alumnes amb un seguiment personalitzat i tutories individualitzades tant dels professors de l’Escola com de la Fundació Exit, entitat que col·labora en el programa i acompanya durant tota la formació.

Mil horas de experiencia real
Toda esta formación se combina con una parte práctica, que es realitza en establiments d’hosteleria de reconeixement prestigi de Barcelona, ​​on els alumnes van aprendre de forma real les habilitats imprescindibles per arribar a ser els millors professionals en hostaleria i restauració.

Les pràctiques tenen una duració de 1000 hores i inici durant el primer any. En el cas dels alumnes de segon curs, van a combinar-se durant la setmana les classes teòriques a l’Escola i les pràctiques, que començaran al juny, en restaurants com CèNTRIC Gastro, Grup Iguana, Fismuler i New York Burger.

Para la directora de Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona, ​​Ana Vernet, “El programa és una gran oportunitat per formar a joves que provenen d’entorns amb dificultats i faciliten una formació que obrin una porta al món laboral. La Formació Professional Dual és primordial per formar professionals eficients, actualitzats i competents perquè conlleva una doble ventaja: per a l’empresa, perquè permet incorporar personal qualificat, flexible i polivalent; y para el alumnado porque supone vivir desde el primer momento la realidad del sector y, sin duda, una experiencia que les facilitará su futura empleabilidad ”.

Fundació Mahou San Miguel aposta per la modalitat de FP Dual com a motor per impulsar l’ocupació juvenil i la professionalització del sector de l’hostaleria. Virginia Luca de Tena, directora de la Fundació Mahou San Miguel assegura, “con Creamos Oportunidades queremos contribuir y apoyar a los jóvenes que desean orientar su futuro profesional hacia la hostelería. Gràcies a la col·laboració amb l’EHTB, podem arribar a nous alumnes i oferim la formació més completa i innovadora que actualment el sector requereix. En tots estos anys hem comprobat com els joves es il·lusionen des del primer moment i això es reflecteix en els altres índexs de graduats que finalitzen la formació, així com d’inserció laboral aconseguits ”.

Con siete años de andadura, Creamos Oportunidades en Hostelería y Turismo, és un programa social innovador de formació per a l’ocupació dirigida a joves amb talent i interès per desenvolupar un futur professional a l’hostaleria. En totes les seves edicions celebrades, el programa ha contat amb casi 1000 joves participants, 90 de ellos a Barcelona y una inserción laboral media del 85%.

Artículo anterior

El parque empresarial español se reduce hasta niveles de 2015

Artículo siguiente

La Agencia Asturiana mg.lab presenta el proyecto "Voces de Muyeres"

Entradas relacionadas